Závin s ořechovou nádivkou II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 70 g másla
- 35 g cukru
- 1 vejce
- 1 žloutek
- špetka soli
- 1/8 l smetany
- 15 g droždí
- 500 g hladké mouky
- tlučená vanilka
- citrónová kůra
- Nádivka:
- 1/6 l vody
- 120 g cukru
- kůru z 1/2 citrónu
- trochu skořice
- trochu vanilky
- 1 utlučený hřebíček
- 210 g strouhaných (mletých) vlašských ořechů
- podle potřeby strouhanka nebo mleté piškoty
Postup Závin s ořechovou nádivkou II.
Postup přípravy receptu
-
Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutek, vejce, sůl, vanilku, citr.kůru a vše třeme 15 minut. Do utřeného přidáme vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trochy mouky. Přilijeme vlahou smetanu, zbytek mouky a vypracujeme těsto, které dáme kynout.
Rozválíme na obdélník, potřeme nádivkou, zatočíme na závin a dáme ještě kynout. Potřeme vajíčkem a upečeme ve vyhřáté troubě do červena. Pocukrujeme.