Závin s ořechovou nádivkou II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
70 g másla
35 g cukru
1 vejce
1 žloutek
špetka soli
1/8 l smetany
15 g droždí
500 g hladké mouky
tlučená vanilka
citrónová kůra
Nádivka:
1/6 l vody
120 g cukru
kůru z 1/2 citrónu
trochu skořice
trochu vanilky
1 utlučený hřebíček
210 g strouhaných (mletých) vlašských ořechů
podle potřeby strouhanka nebo mleté piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutek, vejce, sůl, vanilku, citr.kůru a vše třeme 15 minut. Do utřeného přidáme vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trochy mouky. Přilijeme vlahou smetanu, zbytek mouky a vypracujeme těsto, které dáme kynout.

  2. Rozválíme na obdélník, potřeme nádivkou, zatočíme na závin a dáme ještě kynout. Potřeme vajíčkem a upečeme ve vyhřáté troubě do červena. Pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!