Čokoládový cheescake

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g sušenek
80 g másla
1 lžička holandského kakaa
1/2 lžičky holandského kakaa na náplň
175 g čokolády na vaření
500 g čerstvého krémového sýra
150 g krupicového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
3 vejce
3 žloutky
150 ml zakysané smetany
Na polevu:
75 g hořké čokolády
125 ml 30% smetany
1 lžička zlatého sirupu (nebo medu)

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrťte sušenky a spojte je s máslem na kompaktní hmotu.

  2. Pokryjte směsí dno kulaté formy na dort a dejte ji do mrazáku.

  3. Troubu zapneme na 180°C.

  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Smícháme sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu.

  5. Nakonec přidáme 1/2 lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.

  6. Formu vyndáme z mrazáku vlijeme připravenou náplň.

  7. Pečeme 45 - 60 minut.

  8. Dort necháme vychladnout nejlépe přes noc v lednici.

  9. Poleva: čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohříváme tak dlouho dokud se všechno nespojí. Polevu necháme trochu vychladnout a pak přeléváme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!