Čokoládový cheescake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g sušenek
- 80 g másla
- 1 lžička holandského kakaa
- 1/2 lžičky holandského kakaa na náplň
- 175 g čokolády na vaření
- 500 g čerstvého krémového sýra
- 150 g krupicového cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 vejce
- 3 žloutky
- 150 ml zakysané smetany
- Na polevu:
- 75 g hořké čokolády
- 125 ml 30% smetany
- 1 lžička zlatého sirupu (nebo medu)
Postup Čokoládový cheescake
Postup přípravy receptu
-
Rozdrťte sušenky a spojte je s máslem na kompaktní hmotu.
Pokryjte směsí dno kulaté formy na dort a dejte ji do mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Smícháme sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu.
Nakonec přidáme 1/2 lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu.
Formu vyndáme z mrazáku vlijeme připravenou náplň.
Pečeme 45 - 60 minut.
Dort necháme vychladnout nejlépe přes noc v lednici.
Poleva: čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohříváme tak dlouho dokud se všechno nespojí. Polevu necháme trochu vychladnout a pak přeléváme