Zapékané brambory s mletým masem a červenou řepou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg brambor
- 500 g mletého masa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- lžíce sádla
- 2 menší červené řepy
- 1 cibule
- grilovací koření
- platkový sýr
- 6 vajec
- alobal
Postup Zapékané brambory s mletým masem a červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř, promícháme.
Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme na tenké plátky.
Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na plech vymaštěný sádlem dáme první vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením.
Na druhou vrstvu dáme mleté maso.
Třetí opět brambory. Opět posypeme grilovacim kořením.
Další dáme řepu a na ní na plátky nakrájenou cibuli.
Vrchní vrstvu dáme brambory, posypeme grilovacím kořením.
Plech zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 50 minut na 180 stupňů.
Rozmícháme vejce.
Po 50 minutách sundáme alobal a pečeme, až je řepa měkká. Poté zalijeme vejci, naskládáme sýr a dáme do trouby na 10 minut dojít.