Zapékané brambory s mletým masem a červenou řepou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg brambor
500 g mletého masa
3 stroužky česneku
sůl
pepř
lžíce sádla
2 menší červené řepy
1 cibule
grilovací koření
platkový sýr
6 vajec
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa nastrouháme česnek, přidáme sůl a pepř, promícháme.

  2. Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme na tenké plátky.

  3. Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  4. Na plech vymaštěný sádlem dáme první vrstvu brambor a posypeme grilovacím kořením.

  5. Na druhou vrstvu dáme mleté maso.

  6. Třetí opět brambory. Opět posypeme grilovacim kořením.

  7. Další dáme řepu a na ní na plátky nakrájenou cibuli.

  8. Vrchní vrstvu dáme brambory, posypeme grilovacím kořením.

  9. Plech zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 50 minut na 180 stupňů.

  10. Rozmícháme vejce.

  11. Po 50 minutách sundáme alobal a pečeme, až je řepa měkká. Poté zalijeme vejci, naskládáme sýr a dáme do trouby na 10 minut dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!