Dýňové muffiny a dýňová zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

Muffiny:
asi 200 g dýňového pyré (hokkaido)
asi 200 g hladké mouky
100 g cukru
1/4 prášku do pečiva
2 lžíce oleje
100 ml mléka
1 vejce
1/4 lžičky skořice
Zmrzlina:
asi 200 g uvařené a rozmixované dýně hokkaido
cukr nebo med podle chuti
1 kysaná smetana (250 g)
1 šlehačka
šťáva a kůra z 1 citronu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Naplníme košíčky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.

  2. Na zmrzlinu nejprve ušleháme šlehačku a do ní zašleháme kysanou smetanu. Ostatní suroviny ušleháme zvlášť a pak dohromady se šlehačkou smícháme. Směs dáme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Během mrazení několikrát promícháme, aby se nedělaly krystalky a před podáváním necháme zmrzlinu chvíli vyndanou z mrazáku, aby trošku změkla a lépe se nabírala.

  3. Kombinace muffinu a zmrzliny je výborný dezert, ale každé zvlášť chutná také skvěle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!