Dýňové muffiny a dýňová zmrzlina
Recepty, MoučníkySuroviny
- Muffiny:
- asi 200 g dýňového pyré (hokkaido)
- asi 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1/4 prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1/4 lžičky skořice
- Zmrzlina:
- asi 200 g uvařené a rozmixované dýně hokkaido
- cukr nebo med podle chuti
- 1 kysaná smetana (250 g)
- 1 šlehačka
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 1 vanilkový cukr
Postup Dýňové muffiny a dýňová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Naplníme košíčky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.
Na zmrzlinu nejprve ušleháme šlehačku a do ní zašleháme kysanou smetanu. Ostatní suroviny ušleháme zvlášť a pak dohromady se šlehačkou smícháme. Směs dáme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Během mrazení několikrát promícháme, aby se nedělaly krystalky a před podáváním necháme zmrzlinu chvíli vyndanou z mrazáku, aby trošku změkla a lépe se nabírala.
Kombinace muffinu a zmrzliny je výborný dezert, ale každé zvlášť chutná také skvěle.