Banánová bleskovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
100 g polohrubé mouky
100 g cukru krystalu
2 vejce
3 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1 až 2 lžičky prášku do pečiva
kakao
Krém:
1 malý kelímek smetany ke šlehání
1 malý kelímek zakysané smetany
1 ks vanilkový cukr
1 až 2 ztužovače šlehačky
1 Margot tyčinka (3/4 do krému, zbytek na posyp)
Dále:
cca 3 ks banánu nebo čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Cukr rozšleháme s vejci, přidáme zbytek surovin. Těsta je trochu, proto peču v klasické dortové formě, (ta má asi cca 25 cm průměr) vyložené pečícím papírem. Peču cca na 180 stupňů a po chvíli na 150°C, cca 20 min, ale bude to asi dřív, dělám to odhadem. Těsto je rychlé, protože vyběhne, tak 3 cm max.

  2. Během pečení korpusu nastrouhám na jemno 1 ks Margotky.

  3. Na krém ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme kelímek zakysané smetany, 1 až 2 ztužovače šlehačky, (stačí 1 ks, ale pokud to chcete hodně pevné, tak jsou lepší 2). Nakonec ručně přimíchám 3/4 nastrouhané Margotky. Zbylou nastrouhanou Margotkou posypu hotový moučník.

  4. Vychladlý korpus pokladu kolečky banánu (nebo používám i čerstvé jahody) a navrstvím krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!