Banánová bleskovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krystalu
- 2 vejce
- 3 lžíce horké vody
- 3 lžíce oleje
- 1 až 2 lžičky prášku do pečiva
- kakao
- Krém:
- 1 malý kelímek smetany ke šlehání
- 1 malý kelímek zakysané smetany
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 až 2 ztužovače šlehačky
- 1 Margot tyčinka (3/4 do krému, zbytek na posyp)
- Dále:
- cca 3 ks banánu nebo čerstvé jahody
Postup Banánová bleskovka
Postup přípravy receptu
-
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme zbytek surovin. Těsta je trochu, proto peču v klasické dortové formě, (ta má asi cca 25 cm průměr) vyložené pečícím papírem. Peču cca na 180 stupňů a po chvíli na 150°C, cca 20 min, ale bude to asi dřív, dělám to odhadem. Těsto je rychlé, protože vyběhne, tak 3 cm max.
Během pečení korpusu nastrouhám na jemno 1 ks Margotky.
Na krém ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme kelímek zakysané smetany, 1 až 2 ztužovače šlehačky, (stačí 1 ks, ale pokud to chcete hodně pevné, tak jsou lepší 2). Nakonec ručně přimíchám 3/4 nastrouhané Margotky. Zbylou nastrouhanou Margotkou posypu hotový moučník.
Vychladlý korpus pokladu kolečky banánu (nebo používám i čerstvé jahody) a navrstvím krém.