Zapékaná ryba na víně (Maroko)
Recepty, RybySuroviny
- 70 dkg naporcované ryby (kapr, tonstolobik)
- 2 lžíce strouhanky
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 3 cibule
- 2 lžíce jemně přesekané petrželové natě
- 0,3 l bílého vína
- citronová šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička sardelové pasty
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky mletého koriandru
Postup Zapékaná ryba na víně (Maroko)
Postup přípravy receptu
-
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželovou nať, citrónovou šťávu.
Na to položíme porce ryby, které osolíme, opepříme a potřeme sardelovou pastou.
Zalijeme bílým vínem a dochutíme koriandrem. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
Pak pokličku odstraníme a rybu zapečeme.
Podáváme s horké buď s černým chlebem, nebo s vařenými brambory.