Zapékaná ryba na víně (Maroko)

Recepty, Ryby

Suroviny

70 dkg naporcované ryby (kapr, tonstolobik)
2 lžíce strouhanky
4 lžíce oleje
2 lžíce másla
3 cibule
2 lžíce jemně přesekané petrželové natě
0,3 l bílého vína
citronová šťáva z jednoho citronu
1 lžička sardelové pasty
sůl
pepř
1/2 lžičky mletého koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželovou nať, citrónovou šťávu.

  2. Na to položíme porce ryby, které osolíme, opepříme a potřeme sardelovou pastou.

  3. Zalijeme bílým vínem a dochutíme koriandrem. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.

  4. Pak pokličku odstraníme a rybu zapečeme.

  5. Podáváme s horké buď s černým chlebem, nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!