Masová roláda v listovém těstě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g mletého hovězího masa
3 žampiony
1 cibule
1 jarní cibulka
2 lžičky granulovaného česneku
200 g anglické slaniny – nakrájené na tenké plátky
2 lžíce strouhanky
2 vejce (1 patří do masa, druhým potíráme)
70 g másla
150 g strouhaného sýra
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme žampiony, cibuli najemno a také jarní cibulku - bílou část i nať. Na rozpuštěném másle restujeme doměkka (cibule nesmí zhnědnout, ale musí změknout). Přidáme granulovaný česnek, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout.

  2. Mezitím dáme do misky mleté maso, strouhanku a vejce, osolíme a opepříme. Přidáme strouhaný sýr a dobře promícháme (rukama je to nejlepší). Vytvoříme kompaktní hmotu.

  3. Plát listového těsta rozdělíme na poloviny. Každou poklademe plátky anglické slaniny. Na slaninu pak dáme masovou hmotu. Pláty těsta zabalíme do válečku. Na švu těsta dobře přitiskneme, stejně jako na koncích válečků, aby náplň nevytékala.

  4. Rolády potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby předehřáté na 180 až 200°C péct asi 20 minut. Pak rolády ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem a vrátíme do trouby. Pečeme ještě tak 10 minut.

  5. Podáváme s kečupem (libovolným dipem) a okurkou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!