Masová roláda v listovém těstě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g mletého hovězího masa
- 3 žampiony
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 200 g anglické slaniny – nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce strouhanky
- 2 vejce (1 patří do masa, druhým potíráme)
- 70 g másla
- 150 g strouhaného sýra
- sůl
- pepř
Postup Masová roláda v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme žampiony, cibuli najemno a také jarní cibulku - bílou část i nať. Na rozpuštěném másle restujeme doměkka (cibule nesmí zhnědnout, ale musí změknout). Přidáme granulovaný česnek, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout.
Mezitím dáme do misky mleté maso, strouhanku a vejce, osolíme a opepříme. Přidáme strouhaný sýr a dobře promícháme (rukama je to nejlepší). Vytvoříme kompaktní hmotu.
Plát listového těsta rozdělíme na poloviny. Každou poklademe plátky anglické slaniny. Na slaninu pak dáme masovou hmotu. Pláty těsta zabalíme do válečku. Na švu těsta dobře přitiskneme, stejně jako na koncích válečků, aby náplň nevytékala.
Rolády potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby předehřáté na 180 až 200°C péct asi 20 minut. Pak rolády ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem a vrátíme do trouby. Pečeme ještě tak 10 minut.
Podáváme s kečupem (libovolným dipem) a okurkou nebo salátem.