Zapečený květák, podle babiččina receptu z Kuchařky naší vesnice
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 květák (středně velký)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- muškátový květ
- 150 g kuřecího masa (upečeného nebo uzené maso)
- trochu mléka
- 1 vejce
- máslo (na formu)
- 40 g uzeného sýra (nastrouhaného nebo ementálu)
- petrželka
Postup Zapečený květák, podle babiččina receptu z Kuchařky naší vesnice
Postup přípravy receptu
-
Uvařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do formy vymazané máslem nebo ho dáme do jiné pečící nádoby.
Žlutou jíšku zalijeme vývarem z květáku, mlékem a svaříme v hustou žlutou omáčku, kam zamícháme trochu muškátového květu.
Vmícháme část sýra, sůl, přidáme vejce a trochu petrželky.
Ve formě posypeme květák kousky upečeného masa.
Vše zalijeme horkou omáčkou a povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem.
V horké troubě zapečeme na 180 stupňů na dobu cca 25-30 minut. Podáváme se salátem nebo s bramborem. Zdroj: Kuchařka naší vesnice: postup + suroviny. Popsáno přesně podle knihy bez jakýchkoliv úprav.