Zapečená bagetka se šunkovou pomazánkou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- francouzské bagetky
- Pomazánka:
- šunka
- sýr na strouhání (eidam nebo gouda)
- trocha parmazánu
- 2 větší stroužky česneku
- zakysaná smetana
- 2 lžíce majonézy
- sůl a pepř
Postup Zapečená bagetka se šunkovou pomazánkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme pomazánku. Nastrouháme tvrdý sýr a přidáme parmazán. Šunku nakrájíme na menší kostičky, kdo chce, může ji nastrouhat. Přidáme 2 lžíce majonézy a zakysanou smetanu (nikdy nedávám celý kelímek, většinou půlku, dle chuti a hustoty pomazánky), prolisovaný česnek a osolíme a opepříme. Pomazánka by měla být hustá, aby držela tvar.
Bagetky rozkrojíme podélně, trochu vydlabeme a namažeme pomazánkou.
Necháme zapéct ve středně vyhřáté troubě cca 5-8 minut.