Zapečená bagetka se šunkovou pomazánkou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

francouzské bagetky
Pomazánka:
šunka
sýr na strouhání (eidam nebo gouda)
trocha parmazánu
2 větší stroužky česneku
zakysaná smetana
2 lžíce majonézy
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme pomazánku. Nastrouháme tvrdý sýr a přidáme parmazán. Šunku nakrájíme na menší kostičky, kdo chce, může ji nastrouhat. Přidáme 2 lžíce majonézy a zakysanou smetanu (nikdy nedávám celý kelímek, většinou půlku, dle chuti a hustoty pomazánky), prolisovaný česnek a osolíme a opepříme. Pomazánka by měla být hustá, aby držela tvar.

  2. Bagetky rozkrojíme podélně, trochu vydlabeme a namažeme pomazánkou.

  3. Necháme zapéct ve středně vyhřáté troubě cca 5-8 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!