Žampiony plněné métským salámem

Recepty, Houby

Suroviny

asi 16 hlaviček žampionů
75 g Métský salám (natírací uzený krém)
1 špekáček nebo 1 nožka párku
1 trojúhelníček taveného sýra
zelená cibulka
hladká mouka
vajíčko
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky žampionů oloupeme a vydloubneme nožku, mírně zevnitř osolíme. Špekáček nastrouháme na hrubých nudličkách, přidáme métský salám, sýr a na kolečka nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.

  2. Směs vymícháme a plníme hlavičky žampionů, které následně obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!