Žampiony plněné métským salámem
Recepty, HoubySuroviny
- asi 16 hlaviček žampionů
- 75 g Métský salám (natírací uzený krém)
- 1 špekáček nebo 1 nožka párku
- 1 trojúhelníček taveného sýra
- zelená cibulka
- hladká mouka
- vajíčko
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Žampiony plněné métským salámem
Postup přípravy receptu
-
Hlavičky žampionů oloupeme a vydloubneme nožku, mírně zevnitř osolíme. Špekáček nastrouháme na hrubých nudličkách, přidáme métský salám, sýr a na kolečka nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.
Směs vymícháme a plníme hlavičky žampionů, které následně obalíme v trojobalu a smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, nebo se zeleninovým salátem.