Capuccino řezy s banánem a piškoty

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
180 g cukru krupice
30 g kakaa
6 vajec
6 lžic oleje
krém:
250 g měkký tvaroh
200 ml zakysana smetana
4 vrchované lžíce Cappuccina (čokoládového)
125 g másla
cukr moučka (podle chuti)
piškoty
3 banány (menší)
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s bílky ušleháme do hodně pevného sněhu, který po vyndání metel šlehače drží špičky (šleháme alespoň 5 minut). Všleháme žloutky s olejem a poté vmícháme mouku prosátou s kakaem.

  2. Těsto nalijeme na hlubší plech 25x35cm (vystříkaný olejem ve spreji či vyložený pečicím papírem) a pečeme v předehřáté troubě na 150°C cca 30 minut. Poté necháme pozvolna vychladnout.

  3. Korpus podélně rozkrojíme na polovinu, potřeme marmeládou, krémem, na krém poklademe dětské piškoty a kousky banánů a přikryjeme druhou polovinou korpusu.

  4. Dáme vychladit do lednice, piškoty nasáknou vlhkost z krému a změknou, krém se zpevní.

  5. Krém: změklé máslo vyšleháme s capuccino práškem, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu, osladíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!