Housky se slaninou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1/4 l vody
- 42 g droždí
- 1 lžíce pískového cukru
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg grahamové mouky
- 1 lžička soli (já dávám 2, je to jinak plané)
- 4 lžíce oleje
- (můžete posypat semínky není nutné ale jinak to není ono)
- Omáčka:
- kečup
- 2 stroužky česneku
- Na ozdobu:
- 45 dkg anglické slaniny
- 20 dkg nastrouhaného tvrdého sýru
Postup Housky se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Všechny kapalné suroviny (dát jako první) na to (sůl, mouky a vykynutý kvasek). Kvasnice smíchat v hrnku s cukrem, (po chvíli míchání vidličkou je z droždí a cukru voda). Mícháme nejlépe rukou. Potom necháme nakynout na teplém místě.
Poté vytvarovat malé bochánky, které nařízneme a nedokrojíme a necháme na plechu - 20 minut kynout. Na vykynuté bochánky do místa zářezu naneseme lžičkou omáčku a na to slaninu (nešetřete slaninou a dávejte tam velké kousky, protože se v troubě zcvrknou) a nakonec sýr (ale pozor, sýru jen malý kousek).
Dát do trouby a až po vložení teprve zapnout troubu, péct na: 225°C 10-25 minut.