Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 - 4 cibule
3 lzice oleje
6 zampionu
800 - 1000 gramu veprove plece nebo vepr. kotlet
4 zelene papriky
8 cherry rajcatek
1 steril. bulharska zelenina - Ljutenica
200 ml bujónu nebo vyvaru
sul
pepr
3 - 4 strouzky cesneku
skrobova moucka nbeo mouka na zahusteni
3 jarni cibulky
mleta sladka cervena paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky a v hlubokém hrnci zpěníme vše na oleji a promícháme tak, aby se česnek nepřichytil.

  2. Mezitím si očistíme a nakrajíme maso na kousky, nebo na plátky a přidáme k cibuli, vše orestujeme, opečeme, přidáme červenou sypkou papriku a promícháme. Pak přilijeme vývar a přidáme bulharskou zeleninu Ljutenica a dusíme pod pokličkou asi tak 25 minut do poloměkka.

  3. Pak si očistíme papriky, žampiony a vše nakrájíme na kousky a přidáme ke vzniklé směsi z masa a zeleniny a opepříme, osolíme a dusíme dalších cca 15 minut. Na konci vše zahustíme škrobovou moučkou anebo hladkou moukou a nakonec vložíme nakrájená cherry rajčátka a krátce je prohřejeme v omáčce. Ozdobíme pak jarní cibulkou. Jako přílohu jsem použila Gnocchi con patate.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!