Čokoládové minikoblížky z odpalovaného těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 90 g hladké mouky
- 72 g Hery
- 3 vejce
- 150 ml vody
- 1/2 lžičky cukru krystal
- špetku soli
- 150 g hořké čokolády
- olej na smažení
Postup Čokoládové minikoblížky z odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
Vodu, tuk, cukr a sůl přivedeme do varu a přisypeme mouku. Za stálého míchání trochu povaříme. Necháme mírně vychladnout a po jednom zapracujeme vejce.
Těsto dáme do plátěného sáčku s ozdobnou špičkou. Pečící papír potřeme olejem a nastříkáme na něj požadované tvary, je to bezpečnější, než stříkat do rozpáleného oleje.
Rozpálíme olej, kousky těsta opatrně sundáme z papíru a postupně smažíme dozlatova. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a obalujeme v nastrouhané čokoládě.