Čokoládové minikoblížky z odpalovaného těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

90 g hladké mouky
72 g Hery
3 vejce
150 ml vody
1/2 lžičky cukru krystal
špetku soli
150 g hořké čokolády
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, tuk, cukr a sůl přivedeme do varu a přisypeme mouku. Za stálého míchání trochu povaříme. Necháme mírně vychladnout a po jednom zapracujeme vejce.

  2. Těsto dáme do plátěného sáčku s ozdobnou špičkou. Pečící papír potřeme olejem a nastříkáme na něj požadované tvary, je to bezpečnější, než stříkat do rozpáleného oleje.

  3. Rozpálíme olej, kousky těsta opatrně sundáme z papíru a postupně smažíme dozlatova. Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a obalujeme v nastrouhané čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!