Křenová smetanová omáčka s uzeným masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

40 g másla
2 PL vrchovaté lžíce hladké mouky
100 ml hovězího bujonu
1 kelímek šlehačky
mléko
čerstvý strouhaný křen nebo ve skleničce-Krenex
citronová šťáva
cukr
sůl
uzené maso (nebo hovězí)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.

  2. Přilijeme hovězí bujon, šlehačku a metličkama vyšleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme mlékem.

  3. Přidáme křen*, lžičku citronové šťávy, příp. cukr a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli ještě prohřát. * Křen přidáváme opatrně, podle toho, jak pikantní-pálivou omáčku máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!