Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 40 g másla
- 2 PL vrchovaté lžíce hladké mouky
- 100 ml hovězího bujonu
- 1 kelímek šlehačky
- mléko
- čerstvý strouhaný křen nebo ve skleničce-Krenex
- citronová šťáva
- cukr
- sůl
- uzené maso (nebo hovězí)
Postup Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přilijeme hovězí bujon, šlehačku a metličkama vyšleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme mlékem.
Přidáme křen*, lžičku citronové šťávy, příp. cukr a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli ještě prohřát. * Křen přidáváme opatrně, podle toho, jak pikantní-pálivou omáčku máte rádi.