Žampionový krém (DlabemeZdrave)

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g čerstvých žampionů
10 g másla
1 cibule
750 ml bujónu nebo vývaru
150 g cottage sýru
1 větší syrová brambora
rostlinná smetana na dozdobení
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpustíme máslo, zesklovatíme jemně nasekanou cibulku, přidáme žampiony a orestujeme dozlatova (pár hotových žampionů si dáme stranou na dozdobení). Nyní můžete zvolit jeden ze 2 dalších kroků:

  2. 1) Pokud vám nevadí,,hrudky“ v cottage sýru, tak žampiony rozmixujte ve vývaru, propasírujte a teprve poté vmíchejte sýr.

  3. 2) Jestliže chcete krém dokonale hladký, rozmixujte i se sýrem a poté propasírujte.

  4. Propasírovanou polévku vrátíme na sporák a přidáme syrovou jemně nastrouhanou bramboru. Vaříme zhruba 25-30 minut, brambora se při vaření rozpadne a krém nám krásně zahustí bez použití mouky nebo jíšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!