Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml hladké mouky
- 300 g rebarbory
- 400 ml šťáva z ovoce
- voda
- 1-2 jahodové pudinky
- cukr na ochucení
Postup Šlehačková bublanina v jahodovém pudingovém županu
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.
Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 35 minut.
Pak si uvaříme puding ze šťávy, kterou ovoce zatím pustilo a na vychladlý moučník nalíjeme. Moučník pak zdobíme dle každého z Vás.