Žampionový guláš

Recepty, Houby

Suroviny

400 g žampionů
1 velká cibule
1 paprika
1 lžíce paprikové pasty
1/2 lžičky mleté papriky
chilli vločky
čerstvý tymián
1 lžíce mouky
zeleninový vývar
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, oloupeme (není nutné), velké nakrájíme na čtvrtky, menší jen rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme trošku oleje a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony, osmažíme je, osolíme, vmícháme paprikovou pastu, mletou papriku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme mouku a vmícháme k žampionům.

  2. Necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme jemné nudličky papriky. Dochutíme chilli, tymiánem a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!