Žampionový guláš
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g žampionů
- 1 velká cibule
- 1 paprika
- 1 lžíce paprikové pasty
- 1/2 lžičky mleté papriky
- chilli vločky
- čerstvý tymián
- 1 lžíce mouky
- zeleninový vývar
- sůl
- olej
Postup Žampionový guláš
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, oloupeme (není nutné), velké nakrájíme na čtvrtky, menší jen rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme trošku oleje a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony, osmažíme je, osolíme, vmícháme paprikovou pastu, mletou papriku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme mouku a vmícháme k žampionům.
Necháme provařit cca 20 minut. Před koncem přidáme jemné nudličky papriky. Dochutíme chilli, tymiánem a posypeme petrželkou.