Žampionová směs s pohankou
Recepty, HoubySuroviny
- 350 g čerstvých žampionů
- 250 g pohanky
- cca 3 stroužky česneku, dle chuti
- 1 cibule velká nebo dvě střední
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- 50 g uzeného špeku nebo olej, pokud chceme pokrm bezmasý
- sůl
- pepř mletý
- parmezán nebo pecorino
Postup Žampionová směs s pohankou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka odstavíme.
Během vaření pohanky si na jemně pokrájeném špeku, osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme pokrájené žampiony a smažíme do jejich povadnutí. Pak přidáme k žampionům krátce osmažit a rozvonět česnek se snítkami bylinek, opepříme, osolíme a krátce (pár minut) pod poklicí podusíme.
Ze žampionové směsi vyndáme snítky bylinek, přisypeme uvařenou pohanku, promícháme, dle chuti ještě osolíme a opepříme a podáváme.
Před podáváním dozdobíme hoblinkami parmezánu.