Vývar se sušenými houbami a smaženými sýrovými noky

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l silného hovězího vývaru
1/2 pórku
hrst sušených hub
zelená petrželka nebo libeček
pepř
sůl
na noky:
100 ml vody
2 lžíce másla
75 g hladké mouky
2 vejce
100 g plísňového sýra (např. nivy)
2-3 lžíce sekané hladkolisté petrželky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do vlažné vody a necháme je hodinu bobtnat, poté je i s tekutinou vlijeme do horkého vývaru a necháme vařit 15-20 minut.

  2. Pár minut před koncem varu přidáme kolečka pórku, dosolíme a opepříme.

  3. Do 100 ml vody vložíme máslo a přivedeme k varu.

  4. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá nádoby.

  5. Odstavíme a do částečně zchladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém.

  6. Důkladně promícháme se strouhaným sýrem, petrželkou, pepřem a solí.

  7. Z těsta tvarujeme pomocí dvou lžiček noky, které okamžitě házíme do rozpáleného oleje.

  8. Smažíme dozlatova.

  9. Do talíře dáme noky a přelijeme je horkou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!