Vynikající cuperník (takhle ho dělám já)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce skořice
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vlažného mléka
- 2 hrnky nastrouhané (na hrubém struhadle) cukety - já dávám místo cukety jablka + 1 menší banán
- povidla na potření
- POLEVA:
- 1 tabulka mléčné čokolády
- 1 zakysaná smetana (používám od Kunína 12% klasik)
- sekané mandle
Postup Vynikající cuperník (takhle ho dělám já)
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme kakao, skořici, mléko, olej a znovu zašleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, opět zašleháme a nakonec přidáme strouhanou cuketu nebo jablka a banán (můžeme zašlehat nebo jen vmíchat vařečkou).
Těsto je trošku tužší, ale krásně se vetře na vymazaný a hr.moukou vysypaný plech.
Pečeme při teplotě 150°c asi 15-20minut. Hlídáme, je poměrně rychle upečený.
Po schladnutí natřeme tenkou vrstvu povidel a na ni dáme polevu a posypeme nasekanými mandlemi.
poleva: ve vodní lázni roztopíme čokoládu a potom do ní metličkou vmícháme celou zakysanou smetanu. Cuperník z cukety je spíše buchta, ale z jablíček, banánu a s polevou je to vynikající moučník. Vřele doporučuji, je to opravdu bomba.