Výborné kuře na červeném víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- sůl
- 2 dl červeného vína na podlévání (zvolila jsem španělské Los Molinos)
- hrnek vody
- alobal
- Marináda:
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2dl červeného vína
- 3 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky práškového česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce pálivé papriky (může být sladká)
Postup Výborné kuře na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu. Maso z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.
Poté maso vložíme do pekáčku i s marinádou. Přidáme tak polovinu hrnku vody, přikryjeme alobalem a necháme péct asi 15 minut. Následovně podlijeme zbylým vínem a vodou a už bez alobalu pečeme dalších 30 minut.
Podávala jsem s rýží a přelila vínovou šťávou.