Výborné kuře na červeném víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
sůl
2 dl červeného vína na podlévání (zvolila jsem španělské Los Molinos)
hrnek vody
alobal
Marináda:
4 lžíce sójové omáčky
2dl červeného vína
3 lžičky mleté skořice
2 lžičky práškového česneku
1 lžíce oleje
1 lžíce pálivé papriky (může být sladká)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu. Maso z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny.

  2. Poté maso vložíme do pekáčku i s marinádou. Přidáme tak polovinu hrnku vody, přikryjeme alobalem a necháme péct asi 15 minut. Následovně podlijeme zbylým vínem a vodou a už bez alobalu pečeme dalších 30 minut.

  3. Podávala jsem s rýží a přelila vínovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!