Hvězdičky s ořechovou tečkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
220 g hladké mouky
280 g Hery nebo másla
140 g moučkového cukru
4 žloutky
pro vůni cukr s rumovou příchutí (stačí jen půlka pytlíčku)
Ořechová poleva:
3 bílky
200 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
Na ozdobu:
čokoláda na vaření
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme těsto, které necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.

  2. Vyválíme, vykrájíme hvězdičky (nebo jiné tvary) a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Doporučuji dělat těsto trošičku silnější, aby se pak hvězdičky nelámaly.

  3. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Poté přidáváme mleté ořechy. Nastříkáme na hvězdičky.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C na 10-15 minut. Hotové hvězdičky můžeme pocukrovat nebo 'pocákat' čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!