Voňavé čtvrthodinkové špagety

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení špaget z tvrdé pšenice
olej na pánev
100 g anglické slaniny nebo domácího uzeného boku (tenké plátky)
1 cibule
hrst nakrájených čerstvých hub
6 středních rajčat
chilli paprička podle chuti
sůl
pepř
čerstvé bylinky (citrónové oregano, tymián,saturejka,hladkolistá petržel,cibulová nať)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit špagety.

  2. Na pánev kápneme trochu oleje a rozpálíme ho. Přidáme plátky slaninky, kterou opečeme dokřupava a prozatím vyndáme na talíř.

  3. Do horkého oleje vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme houby a chvíli restujeme.

  4. Rajčata nakrájíme na osminky a přidáme do pánve. Krátce podusíme, ochutíme solí, pepřem, chilli papričkou, stáhneme z ohně vmícháme nasekané bylinky a uvařené špagety.

  5. Na talířích ozdobíme opečenými plátky slaniny a čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!