Voňavé čtvrthodinkové špagety
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení špaget z tvrdé pšenice
- olej na pánev
- 100 g anglické slaniny nebo domácího uzeného boku (tenké plátky)
- 1 cibule
- hrst nakrájených čerstvých hub
- 6 středních rajčat
- chilli paprička podle chuti
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky (citrónové oregano, tymián,saturejka,hladkolistá petržel,cibulová nať)
Postup Voňavé čtvrthodinkové špagety
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit špagety.
Na pánev kápneme trochu oleje a rozpálíme ho. Přidáme plátky slaninky, kterou opečeme dokřupava a prozatím vyndáme na talíř.
Do horkého oleje vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme houby a chvíli restujeme.
Rajčata nakrájíme na osminky a přidáme do pánve. Krátce podusíme, ochutíme solí, pepřem, chilli papričkou, stáhneme z ohně vmícháme nasekané bylinky a uvařené špagety.
Na talířích ozdobíme opečenými plátky slaniny a čerstvou bazalkou.