Vlašské košíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
350 hladké + polohrubé mouky půl na půl
200 ml mléka
120 g cukru
1 vanilkový cukr
1/2 kostky kvasnic
2 lžíce sádla
špetka soli
Náplň:
vlašskoořechová náplň vařená od firmy Zeelandia, kupuji v dortových potřebách, dá se koupit i v obchodě, nebo si doma připravit třeba podle tohoto receptu:
http://recepty.vareni.cz/prava-orechova-napln/
Na ozdobu:
vlašský ořech

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na kynuté těsto zpracujeme klasickým způsobem, jak je kdo zvyklý, já udělám kvásek z mléka, cukru, kvasnic, pak přidám ostatní suroviny, zadělám v hladké těsto a uložim přes noc do lednice. Suroviny na těsto dělám od oka, tak si každý podle konzistence upravte, když bude řidší, přisypat mouku, když tužší, tak trochu mléka. Ráno vyndám krásně vykynuté těsto, nechám cca 1 hod povolit, formu na muffiny vymažu a vysypu, vmáčknu do každé kousek těsta, dám lžici ořechové náplně, ozdobim oříškem a dám péct na cca 180°C asi tak 20-25min.

  2. Po zezlátnutí těsta, košíčky vyndáme, okraje potřeme rozpuštěným máslem s kapkou rumu a po chvíli servírujeme na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!