Dýňové kuře / králík na bylinkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 naporcované kuře nebo čtyři stehna z králíka
- 100 ml bílého vína
- cca 600 g dýně - oloupané a pokrájené
- tymián čerstvý nebo sušený - dle možností
- rozmarýn čerstvý nebo sušený - dle možností
- sůl
- 1 větší cibule
- 30-50 g másla
- 2-3 stroužky česneku
Postup Dýňové kuře / králík na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem, společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle chuti (bylinky můžeme i namíchat) a na dýni naskládáme naporcované, dostatečně osolené kuřecí (králičí) díly, které poklademe plátky másla.
Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 40-45 minut (králíka o něco déle). Dle potřeby můžeme podlít troškou vody či vývaru.
Poté odklopíme, polijeme kuře (králíka) dýňovým výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova. Dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší, rýží nebo klidně i s těstovinami.