Slepované vlašské rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 280 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 40 g kakaa
- 180 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 100 g vlašských ořechů
- Náplň:
- 300 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudingu
- 150 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- čokoládová poleva
Postup Slepované vlašské rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.
Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě při 180°C asi 12 minut (hlídáme). Vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Náplň: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout přikrytý potravinářskou folií. Potom pudink vyšleháme s máslem a ořechy. Polovinu rohlíčků potřeme krémem a slepíme zbylými rohlíčky. Postříkáme čokoládovou polevou.