Slepované vlašské rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

280 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
40 g kakaa
180 g másla
1 vejce
1/2 lžičky mleté skořice
100 g vlašských ořechů
Náplň:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudingu
150 g krupicového cukru
150 g másla
100 g mletých vlašských ořechů
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.

  2. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě při 180°C asi 12 minut (hlídáme). Vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

  3. Náplň: Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout přikrytý potravinářskou folií. Potom pudink vyšleháme s máslem a ořechy. Polovinu rohlíčků potřeme krémem a slepíme zbylými rohlíčky. Postříkáme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!