Tykvové karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

800 g tykve (očištěné viz foto)
sůl
5 polévkových lžic hladké mouky
strouhanka podle potřeby
pepř černý mletý
trochu česneku
120-150 g Eidamu (strouhaného)
2 vejce
sekaná petrželová nať
----------------------
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu umyjeme, ošúpeme, vydlabeme. Nastrúhame na slzičkovom strúhadle, nasolíme, necháme odstáť. Potom vytlačíme tekutinu, pridáme vajcia, korenie, vňať, strúhaný syr,cesnak, múku. Pridávame strúhanku podľa potreby a necháme odstáť. Z masy sa majú dať formovať karbanátky - mokrými rukami.

  2. Postupne smažíme na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!