Peprmintky

Recepty, Cukroví

Suroviny

230 g moučkového cukru
60 g kondenzovaného mléka
20 g měkkého másla
15 ml peprmintového likéru
několik kapek vanilkového aroma
150 g hořké čokolády alespoň 70%

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, mimo čokolády, spolu dobře utřeme a dáme na hodinu do lednice.

  2. Uděláme malé kuličky a z nich placičky.

  3. Dáme do uzaviratelné nádoby vyložené pečícím papírem a necháme v lednici do druhého dne.

  4. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme zchladit alespoň na 30°C.

  5. Peprmintky namáčíme v čokoládě a dáváme je na silikon nebo pečící papír. Necháme ztuhnout v lednici, kde je i skladujeme v uzavřené nádobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!