Salátek jako lusk

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g zelených fazolových lusků (čerstvých)
2 až x stroužků mladého česneku(SPZ - CZ)
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce balzamikového krému
4 lžíce vody
citronový pepř
2 lžičky mořské soli

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky zbavíme stopek a podle jejich velikost překrojíme napůl. Uvaříme na skus. Já jsem vařila v páře cca 10 minut. Po uvaření je prudce zchladíme ledovou vodou.

  2. Česnek pokrájíme na plátky a rozmělníme spolu se solí.

  3. Česnekovou kašičku a všechny ostatní suroviny prošleháme.

  4. Uvařené fazolové lusky přelejeme zálivkou a dáme do uzavíratelné nádoby do lednice. Sem tam nádobou protřeseme. Podáváme k jakémukoliv minutkovému nebo grilovanému masku. Nebo jíme jen tak, např. s kouskem křupavé bagety. Nejlepší jsou druhý den, ale dají se konzumovat hned, pokud nemáme čas nebo pevnou vůli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!