Salátek jako lusk
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g zelených fazolových lusků (čerstvých)
- 2 až x stroužků mladého česneku(SPZ - CZ)
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce balzamikového krému
- 4 lžíce vody
- citronový pepř
- 2 lžičky mořské soli
Postup Salátek jako lusk
Postup přípravy receptu
-
Fazolky zbavíme stopek a podle jejich velikost překrojíme napůl. Uvaříme na skus. Já jsem vařila v páře cca 10 minut. Po uvaření je prudce zchladíme ledovou vodou.
Česnek pokrájíme na plátky a rozmělníme spolu se solí.
Česnekovou kašičku a všechny ostatní suroviny prošleháme.
Uvařené fazolové lusky přelejeme zálivkou a dáme do uzavíratelné nádoby do lednice. Sem tam nádobou protřeseme. Podáváme k jakémukoliv minutkovému nebo grilovanému masku. Nebo jíme jen tak, např. s kouskem křupavé bagety. Nejlepší jsou druhý den, ale dají se konzumovat hned, pokud nemáme čas nebo pevnou vůli.