Dokonalá mrkvová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g mrkve
- 350 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 250 ml oleje
- 150 ml mléka
- 4 vejce
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 1 skořicový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Postup Dokonalá mrkvová buchta
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví.
Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.
Upečeme na plechu při 180 °C cca 25-35 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou a výšku těsta.
Buchta se krájí po vystydnutí. Je dobrá i bez zdobení, ale je možné ji zasypat moučkovým cukrem, polít čokoládou nebo citronovou polevou, při slavnostnějších příležitostech ji potřu máslovým krémem a jednotlivé kousky zdobím marcipánovými mrkvičkami. Velice chutnou variantou je použít místo obyčejného prášku do pečiva prášek do perníku.