Grilovaný uzený losos s rozmarýnem
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet z uzeného lososa cca 30 -35 cm
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 PL rozpuštěného másla
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 snítky rozmarýnu
- šťáva z jednoho citrónu
Postup Grilovaný uzený losos s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži.
V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa. Sojovou omáčku, hořčici, nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo.
Připravený uzený filet malinko osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem a potřeme touto směsí. Odložíme do chladu na 2 hodiny.
Takto připravené filety dáme na gril z obou stran grilovat.
Servírujeme s opečeným bramborem nebo s čerstvým pečivem, doplněné citronem.