Rychlé houbové toasty
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g hub - žampiony, nebo hlíva (v létě hříbky a jiné jedlé houby)
- 1 svazek mladých cibulek
- 200 g šunky
- 120 g eidamu nebo jiného sýra
- kmín
- čerstvý mletý pepř
- sůl
- tmavý toastový chléb
- tuk na vymazání plechu
Postup Rychlé houbové toasty
Postup přípravy receptu
-
Pečivo nakrájíme na plátky, nebo použijeme toastový chléb.
Na másle zpěníme cibulku / bílou část/ a přidáme očištěné a pokrájené houby na kostičky. Osolíme, přidáme kmín, opepříme a podusíme doměkka.
Pokud houby nepouští žádnou tekutinu, podlijeme je troškou vody. Dusíme, až se tekutina vypaří. Ochutíme podle potřeby, dosolíme nebo opepříme.
Směs odstavíme z ohně a vmícháme na nudličky pokrájenou šunku a nakrájíme zelenou část cibulek.
Rozdělíme na pečivo nebo toastový chléb, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme zapéci do předehřáté trouby. Zapékáme dozlatova. Zdobíme červenou kapii, petrželkou nebo jinou bylinkou. Je to moc dobré a syté.