Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřová srdce
1 velká cibule
180 g Váhalovy slaniny
celý černý pepř
sůl
mletý bobkový list
uzená paprika
nové koření
sádlo nebo olej
1 sáček zmražených fazolek
1 zakysaná smetana
hladká mouka na zahuštění
1 PL obyčejné hořčice
šťáva z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Srdce omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme kousky srdce, špetku uzené papriky, hořčici a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou.

  2. Přiklopíme poklicí a vaříme cca 45-50 minut v tlakovém hrnci. Po vypuštění páry obsah nádoby přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme dál povařit.

  3. Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a nalijeme povařit do sosu ze srdcí. Přidáme zmražené fazolky, šťávu z citronu a ještě povaříme na cca 12-15 minut. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!