Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřová srdce
- 1 velká cibule
- 180 g Váhalovy slaniny
- celý černý pepř
- sůl
- mletý bobkový list
- uzená paprika
- nové koření
- sádlo nebo olej
- 1 sáček zmražených fazolek
- 1 zakysaná smetana
- hladká mouka na zahuštění
- 1 PL obyčejné hořčice
- šťáva z citronu
Postup Vepřové srdce na smetaně a hořčici s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Srdce omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme kousky srdce, špetku uzené papriky, hořčici a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou.
Přiklopíme poklicí a vaříme cca 45-50 minut v tlakovém hrnci. Po vypuštění páry obsah nádoby přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme dál povařit.
Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a nalijeme povařit do sosu ze srdcí. Přidáme zmražené fazolky, šťávu z citronu a ještě povaříme na cca 12-15 minut. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.