Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžička hořčice
- sůl
- pepř
- Těstíčko:
- 3 vejce
- 80 g šunky nakrájené na drobno
- 3 lžíce sterilovaného hrášku
- hladká mouka
- 100 ml mléka
- špetka soli a pepře
- tuk na smažení
Postup Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Prsa nakrájíme šikmo na menší řízečky, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí a maso potřeme z obou stran. Necháme 2 hodiny uležet.
Ze všech surovin smícháme ne moc řídké těstíčko. Každý řízeček obalíme v hladké mouce, oklepeme a namočíme těstíčku.
Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a pozvolna smažíme z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.