Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce zakysané smetany
lžička hořčice
sůl
pepř
Těstíčko:
3 vejce
80 g šunky nakrájené na drobno
3 lžíce sterilovaného hrášku
hladká mouka
100 ml mléka
špetka soli a pepře
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme šikmo na menší řízečky, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí a maso potřeme z obou stran. Necháme 2 hodiny uležet.

  2. Ze všech surovin smícháme ne moc řídké těstíčko. Každý řízeček obalíme v hladké mouce, oklepeme a namočíme těstíčku.

  3. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a pozvolna smažíme z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!