Jogurtové knedlíčky s jahodovo-smetanovou omáčkou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 300 g bílého smetanového jogurtu (2 kelímky)
- cca 3 a 1/2 kelímku polohrubé mouky
- 1 větší vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 ČL kypřícího prášku
- sůl
- ---
- miska jahod asi 300 g
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- pár lístků meduňky
- cukr podle chuti
Postup Jogurtové knedlíčky s jahodovo-smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce prošleháme s jogurtem a máslem. Přidáme mouku, sůl a prášek. Zpracujeme těsto a necháme pár minutek odpočinout. Mezitím dáme vařit osolenou vodu.
Očištěné jahody rozmixujeme a přivedeme k varu, dosladíme, přimícháme smetanu pokojové teploty a odstavíme. Z těsta si vypracujeme váleček a odkrojíme stejné kousky.
Těsto se bude malinko lepit, ale s pomoučenýma rukama i válem jdou krásně uválet kuličky. Vhazujeme do vroucí vody a hned odlepíme ode dna.
Po vyplavání je vaříme 5-7 podle velikosti. Vyzkoušíme rozkrojením. Ihned podáváme polité připravenou omáčkou a přizdobené lístky meduňky.