Domácí nutellová zmrzlina

Recepty, Ostatní

Suroviny

480 ml smetany ke šlehání (33%)
1 kondenzované mléko
250 g Nutelly
100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů (70 g do zmrzliny, 30 g na zmrzlinu)

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.

  2. Do směsi stěrkou vmíchejte 70 g nahrubo nasekaných lískových ořechů. Směs vlijte do formy na biskupský chlebíček. Moje forma má rozměr 32x13 cm. Povrch směsi zasypte 30 g nasekaných lískových ořechů.

  3. Formu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji minimálně na 6 hodin do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!