Domácí nutellová zmrzlina
Recepty, OstatníSuroviny
- 480 ml smetany ke šlehání (33%)
- 1 kondenzované mléko
- 250 g Nutelly
- 100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů (70 g do zmrzliny, 30 g na zmrzlinu)
Postup Domácí nutellová zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.
Do směsi stěrkou vmíchejte 70 g nahrubo nasekaných lískových ořechů. Směs vlijte do formy na biskupský chlebíček. Moje forma má rozměr 32x13 cm. Povrch směsi zasypte 30 g nasekaných lískových ořechů.
Formu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji minimálně na 6 hodin do mrazáku.