Hruškový mls

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

středně zralé hrušky podle počtu strávníků
třtinový cukr
máslo
mletá skořice
med
mandlové lupínky
rum

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.

  2. Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.

  3. Do vzniklého důlku dáme malou lžičku tekutého medu, ani nemusí být celá, posypeme mletou skořicí, trochu opět třtinovým cukrem a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

  4. Pokud to neděláme pro děti, lehce zastříkneme rumem, buď před a nebo po zapečení.

  5. Dáme do vyhřáté trouby na 180-200 st. zapéci a ještě teplé podáváme.

  6. Kdo chce, může k tomu přidat trochu ušlehané šlehačky nebo kopeček zmrzliny, ale není to nutné. Je to výborný a rychlý dezert, když vás honí mlsná a nebo pro nečekanou návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!