Hruškový mls
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- středně zralé hrušky podle počtu strávníků
- třtinový cukr
- máslo
- mletá skořice
- med
- mandlové lupínky
- rum
Postup Hruškový mls
Postup přípravy receptu
-
Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.
Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.
Do vzniklého důlku dáme malou lžičku tekutého medu, ani nemusí být celá, posypeme mletou skořicí, trochu opět třtinovým cukrem a nakonec posypeme mandlovými lupínky.
Pokud to neděláme pro děti, lehce zastříkneme rumem, buď před a nebo po zapečení.
Dáme do vyhřáté trouby na 180-200 st. zapéci a ještě teplé podáváme.
Kdo chce, může k tomu přidat trochu ušlehané šlehačky nebo kopeček zmrzliny, ale není to nutné. Je to výborný a rychlý dezert, když vás honí mlsná a nebo pro nečekanou návštěvu.