Třešňovo-kávové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g másla
250 g hladké mouky
4 vejce
200 g moučkového cukru
1/2 kypřicího prášku do pečiva
20 g mleté zrnkové kávy
tuk
polohrubá mouka
Náplň:
500 g třešní
200 ml vody
50 g krupicového cukru
1 vanilkový pudink
Dohotovení:
250 ml smetany ke šlehání
20 g instantní kávy
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme se žloutky do pěny. Do té vmícháme hustý sníh z bílků. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kávou. Promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180st. asi 30 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

  3. Třešně omyjeme a zbavíme pecek.

  4. V kastrůlku svaříme 100ml vody s cukrem. Přidáme třešně, přivedeme k varu a přidáme zbytek vody s rozmíchaným pudinkem. Vše společně vaříme ještě asi 2 minuty.

  5. Horkou směs natřeme na korpus a vychladíme v ledničce.

  6. Smetanu vyšleháme s kávou a vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Rozetřeme na třešňovou náplň a krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!