Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Recepty, MoučníkySuroviny
- Bábovková nebo dortová forma (22cm):
- 2 celá vejce
- 120 g cukru krupice
- 120 g švestkových povidel
- 150 g bílého jogurtu
- 7 lžic oleje
- 50 g mletého máku
- 220 g polohrubé mouky
- necelý prášek do pečiva
Postup Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a povidly. Přidáme jogurt a olej, promícháme, přisypeme mák, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova cca 35-40 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou dle chuti.