Vylepšené halušky
Recepty, OstatníSuroviny
- 1000 g zmražených hotových halušek
- 500 g kysaného zelí
- 200 g uzené slaniny
- 1 polévková lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 1 malá lžička drceného kmínu
- 4 stroužky česneku
- sůl dle chuti, pepř
Postup Vylepšené halušky
Postup přípravy receptu
-
Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li dlouhé, pokrájíme. Vaříme 20-30 min.
Do většího kastrolu dáme lžící sádla, na malé proužky pokrájenou slaninu a na drobno nakrájenou cibuli. Smažíme, až začne cibulka sklovatět a slanina se zbarví. V průběhu smažení přidáme lžičku drceného kmínu.
Nyní přidáme uvařené halušky, uvařené zelí, trochu pepře a sůl. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.