Vylepšené halušky

Recepty, Ostatní

Suroviny

1000 g zmražených hotových halušek
500 g kysaného zelí
200 g uzené slaniny
1 polévková lžíce sádla
1 velká cibule
1 malá lžička drceného kmínu
4 stroužky česneku
sůl dle chuti, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li dlouhé, pokrájíme. Vaříme 20-30 min.

  2. Do většího kastrolu dáme lžící sádla, na malé proužky pokrájenou slaninu a na drobno nakrájenou cibuli. Smažíme, až začne cibulka sklovatět a slanina se zbarví. V průběhu smažení přidáme lžičku drceného kmínu.

  3. Nyní přidáme uvařené halušky, uvařené zelí, trochu pepře a sůl. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!