Pikantní kuřecí směs à la čína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
olej (nebo Omega)
1 menší cibule
1 zelená paprika
1 kapie
1 oranžová paprika
1 červená paprika
1 rajče
1 lžička sojové omáčky
1 lžička sladkokyselé omáčky
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička kořenící směsi na čínu
1 lžička kořenící směsi na činu wok
1 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
mořská sůl
pepř
sezamová semínka
voda na podlití
Na zahuštění:
1 lžíce solamylu
trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme trochu oleje, necháme jej rozpálit. Mezitím očistíme maso a nakrájíme ho na nudličky, osolíme a opepříme.

  2. Maso dáme do rozpáleného oleje a opékáme. Mezitím nakrájíme cibuli, papriky a rajče na nudličky. Když se maso pomalu opeče, přidáme koření na čínu a opět restujeme, aby se maso s kořením spojilo.

  3. Když je maso hotové, přidáme k němu papriky, cibuli a rajče, promícháme a necháme trochu podusit, můžeme podlít trochou vody. Dále dusíme asi tak 30 minut.

  4. Když se maso se zeleninou podusí, pomalu přidáváme koření, zázvor, sojovou omáčku, trochu sladkokyselé omáčky a lžíci kečupu. Promícháme a necháme krátce povařit. Můžeme přidat dva stroužky česneku na chuť a sezamová semínka.

  5. Vše promícháme a necháme ještě krátce povařit. Můžeme ještě podlít vodou. Vaříme a občas promícháme.

  6. Když je zelenina s masem měkká, tak nakonec zahustíme solamylem. Popřípadě můžeme podle chuti ještě přisolit a opepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!