Pikantní kuřecí směs à la čína
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsou
- olej (nebo Omega)
- 1 menší cibule
- 1 zelená paprika
- 1 kapie
- 1 oranžová paprika
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička sladkokyselé omáčky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička kořenící směsi na čínu
- 1 lžička kořenící směsi na činu wok
- 1 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- mořská sůl
- pepř
- sezamová semínka
- voda na podlití
- Na zahuštění:
- 1 lžíce solamylu
- trocha vody
Postup Pikantní kuřecí směs à la čína
Postup přípravy receptu
-
Do pánve dáme trochu oleje, necháme jej rozpálit. Mezitím očistíme maso a nakrájíme ho na nudličky, osolíme a opepříme.
Maso dáme do rozpáleného oleje a opékáme. Mezitím nakrájíme cibuli, papriky a rajče na nudličky. Když se maso pomalu opeče, přidáme koření na čínu a opět restujeme, aby se maso s kořením spojilo.
Když je maso hotové, přidáme k němu papriky, cibuli a rajče, promícháme a necháme trochu podusit, můžeme podlít trochou vody. Dále dusíme asi tak 30 minut.
Když se maso se zeleninou podusí, pomalu přidáváme koření, zázvor, sojovou omáčku, trochu sladkokyselé omáčky a lžíci kečupu. Promícháme a necháme krátce povařit. Můžeme přidat dva stroužky česneku na chuť a sezamová semínka.
Vše promícháme a necháme ještě krátce povařit. Můžeme ještě podlít vodou. Vaříme a občas promícháme.
Když je zelenina s masem měkká, tak nakonec zahustíme solamylem. Popřípadě můžeme podle chuti ještě přisolit a opepřit.