Vinný punč s jablkem
Recepty, NápojeSuroviny
- 250 ml jablečného džusu (100%)
- 250 ml červeného vína
- 100 ml rumu
- 100 ml vody
- 60 g cukru krupice
- 4 hřebíčky
- 1 tyčinka skořice
- 1 lžíce cukru
- 2 menší jablka
Postup Vinný punč s jablkem
Postup přípravy receptu
-
Džus, červené víno, rum, vodu, krupicový cukr, hřebíčky a skořici vložte do hrnce. Pomalu zahřejte pod bod varu, ale nevařte.
Horní okraj skleniček navlhčete vodou a obalte je v cukru. Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a vypíchněte jim středy ve tvaru hvězdičky.
Část plátků vložte do sklenic. Z punče vyndejte koření a nápojem zalijte jablka ve sklenici.
Nakonec ze zbylých plátků jablek vykrojte hvězdičky a ozdobte jimi naplněné sklenice. Pak hned servírujte.