Vinná klobása v těstíčku z polooštěpku, šunky a pórku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vinné klobásy
- Těstíčko:
- 150 g uzené Parenice (nahrubo nastrouhaného uzeného)
- 1/2 většího pokrájeného pórku
- 100 g zauzené šunky (nahrubo nastrouhané nebo pokrájené)
- 3 vejce
- čerstvý mletý pepř
- 140 g hladké mouky
- sůl
- 1 čajová lžička červené sladké papriky
- olej
- podle potřeby můžeme zředit mlékem
Postup Vinná klobása v těstíčku z polooštěpku, šunky a pórku
Postup přípravy receptu
-
Klobásu opláchneme, osušíme a stočíme do spirálek pomocí špejlí. Z uvedených surovin připravíme těstíčko, do kterého namočíme spirálky vinné klobásy.
Poklademe je na plech, pokapaný olejem nebo vyložený pečícím papírem a vložíme zapéci do předehřáté trouby dozlatova. Podáváme s osmaženými bramborovými kroketami.