Vinná klobása v těstíčku z polooštěpku, šunky a pórku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vinné klobásy
Těstíčko:
150 g uzené Parenice (nahrubo nastrouhaného uzeného)
1/2 většího pokrájeného pórku
100 g zauzené šunky (nahrubo nastrouhané nebo pokrájené)
3 vejce
čerstvý mletý pepř
140 g hladké mouky
sůl
1 čajová lžička červené sladké papriky
olej
podle potřeby můžeme zředit mlékem

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu opláchneme, osušíme a stočíme do spirálek pomocí špejlí. Z uvedených surovin připravíme těstíčko, do kterého namočíme spirálky vinné klobásy.

  2. Poklademe je na plech, pokapaný olejem nebo vyložený pečícím papírem a vložíme zapéci do předehřáté trouby dozlatova. Podáváme s osmaženými bramborovými kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!