Vinná klobása na zelí s bramborem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vinné klobásy
- 500 g kysaného zelí
- 250 g zakysané smetany
- 6 středních brambor
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 KL červené papriky
- pepř
- sůl
- 2 PL cukru
- 2 PL sádla
- 100 g anglické slaniny
Postup Vinná klobása na zelí s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Na 1 PL sádla osmahneme cibuli, česnek a cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme červenou papriku. Na tento základ dáme zelí a chvilku dusíme.
Zapneme troubu na 190 °C. Zapékací mísu vymažeme druhou lžící sádla. Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka.
Do zapékací formy vysypeme podušené zelí. Zelí poklademe anglickou slaninou, na ni dáme vinnou klobásu a tu poklademe plátky brambor. Vše přelijeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali sůl a pepř.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 45-60 minut.