Vepřový vrabec se zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 300 g vepřového bůčku bez kosti
- 2 cibule
- 10 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- 250 ml světlého piva
- hovězí vývar nebo voda na podlévání
- Na zelí:
- hlávka bílého zelí
- anglická slanina
- cibule
- 1 syrový brambor
Postup Vepřový vrabec se zelím
Postup přípravy receptu
-
Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180°C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem. Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme anglickou slaninu a cibulku. Přidáme k téměř uvařenému zelí. Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.