Vepřový vrabec se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
300 g vepřového bůčku bez kosti
2 cibule
10 stroužků česneku
sůl
kmín
250 ml světlého piva
hovězí vývar nebo voda na podlévání
Na zelí:
hlávka bílého zelí
anglická slanina
cibule
1 syrový brambor

Postup přípravy receptu

  1. Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180°C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem. Podáváme se zelím a knedlíkem.

  2. Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme anglickou slaninu a cibulku. Přidáme k téměř uvařenému zelí. Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!