Vepřový řízek s celerem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 plátky vepřové kýty (plec) po 90 g
sůl
pepř
150 g celeru
citronová šťáva
20 g rostlinného tuku (Zlatá Haná)
20 g cibule
2 lžíce strouhaného eidamu 30%
2 lžičky rajského protlaku
lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Naklepaný řízek osolíme, opepříme a z každé strany opékáme na lžičce oleje asi 4 minuty.

  2. Celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citrónem, osolíme a dusíme na rostlinném tuku, než zcela změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s rajským protlakem a ještě chvíli dusíme. Pokud je to potřeba, zalijeme malým množstvím vody.

  3. Na opečené maso rozetřeme připravenou směs, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!