Vepřový řízek s celerem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 plátky vepřové kýty (plec) po 90 g
- sůl
- pepř
- 150 g celeru
- citronová šťáva
- 20 g rostlinného tuku (Zlatá Haná)
- 20 g cibule
- 2 lžíce strouhaného eidamu 30%
- 2 lžičky rajského protlaku
- lžička oleje
Postup Vepřový řízek s celerem
Postup přípravy receptu
-
Naklepaný řízek osolíme, opepříme a z každé strany opékáme na lžičce oleje asi 4 minuty.
Celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citrónem, osolíme a dusíme na rostlinném tuku, než zcela změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s rajským protlakem a ještě chvíli dusíme. Pokud je to potřeba, zalijeme malým množstvím vody.
Na opečené maso rozetřeme připravenou směs, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.