Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 plátek vepřového masa
3 mrkev
2 petržele
1/3 celeru
bobkový list
kuličky nového koření
mletý pepř
tymián
sůl
kmín
máslo dle potřeby
170 g pomazánkového másla
lžička Solamylu
200 ml vývaru (z vepřového masa)
+ višňový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa nasolím a opepřím. Očistím zeleninu a nakrájím ji na malé kostičky.

  2. Plátek masa se zeleninou podusím na másle.

  3. Hotové maso oddělím od zeleniny a zeleninu zaliji vývarem, který mám připravený v mrazáku, můžete samozřejmě udělat rovnou svůj čerstvý. Trochu vývaru si nechám stranou, rozmíchám v něm lžičku Solamylu.

  4. Zeleninu povařím s kořením, které před vmícháním Solamylu vytáhnu (kuličky a bobkový list).

  5. Směs se Solamylem přiliji k vývaru když už bude zelenina měkká a míchám do zhoustnutí.

  6. Směs rozmixuji v mixéru nahrubo, jakmile bude zelenina trošku chladnější, přimixuji pomazánkové máslo a vymíchám omáčku.

  7. Podávám s knedlíkem, ale přílohu lze zvolit dle chutí, třeba kolínka nebo bulgur.

  8. Použila jsem k dochucení višňový kompot, který je domácí a docela dobře ladí s masem, mamka ho dělá takový sladko kyselý, takže to není jak marmeláda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!