Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 plátek vepřového masa
- 3 mrkev
- 2 petržele
- 1/3 celeru
- bobkový list
- kuličky nového koření
- mletý pepř
- tymián
- sůl
- kmín
- máslo dle potřeby
- 170 g pomazánkového másla
- lžička Solamylu
- 200 ml vývaru (z vepřového masa)
- + višňový kompot
Postup Vepřový plátek s višněmi a zeleninovou omáčkou s pomazánkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Plátek masa nasolím a opepřím. Očistím zeleninu a nakrájím ji na malé kostičky.
Plátek masa se zeleninou podusím na másle.
Hotové maso oddělím od zeleniny a zeleninu zaliji vývarem, který mám připravený v mrazáku, můžete samozřejmě udělat rovnou svůj čerstvý. Trochu vývaru si nechám stranou, rozmíchám v něm lžičku Solamylu.
Zeleninu povařím s kořením, které před vmícháním Solamylu vytáhnu (kuličky a bobkový list).
Směs se Solamylem přiliji k vývaru když už bude zelenina měkká a míchám do zhoustnutí.
Směs rozmixuji v mixéru nahrubo, jakmile bude zelenina trošku chladnější, přimixuji pomazánkové máslo a vymíchám omáčku.
Podávám s knedlíkem, ale přílohu lze zvolit dle chutí, třeba kolínka nebo bulgur.
Použila jsem k dochucení višňový kompot, který je domácí a docela dobře ladí s masem, mamka ho dělá takový sladko kyselý, takže to není jak marmeláda.