Vepřová játra s teplým bramborovým salátem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
1 kg brambor
250 g žampionů
1/2 pórku
2 cibule
medvědí česnek
sůl
pepř
80 g slaniny
2 lžíce worcestru
lžíce sojovky
lžíce protlaku
grilovací koření
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve játra očistíme a popřípadě odblaníme.

  2. Nakrájíme na kusy a vložíme do misky. K masu přidáme protlak, pepř, medvědí česnek, semínka chilli, gril.koření, sojovku, worcester a promícháme. Necháme odležet aspoň hodinku.

  3. Brambory pokrájené na kostky zvlášť uvaříme a po vychladnutí je jen třeba nožem posekáme na menší kusy.

  4. Do menšího kastrůlku dáme pár kapek oleje a lžíci másla. Na něm postupně orestujeme cibuli, slaninu, pak žampiony, nakrájený pórek a vše osolíme a opepříme. Podlijeme asi deci vody a pod pokličkou chvilku dusíme, dokud se voda nevypaří.

  5. Mezitím už rozpalujeme trochu oleje na pánvi, kde budeme připravovat játra. Odleželá játra na pánvi restujeme aspoň 4 minuty z každé strany, záleží jak jste nakrájeli široká. Nakonec je osolíme.

  6. Zeleninovou směs smícháme s brambory a nandáme na talíř. Položíme na ni játra a vše ještě opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!