Vepřová játra s teplým bramborovým salátem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vepřových jater
- 1 kg brambor
- 250 g žampionů
- 1/2 pórku
- 2 cibule
- medvědí česnek
- sůl
- pepř
- 80 g slaniny
- 2 lžíce worcestru
- lžíce sojovky
- lžíce protlaku
- grilovací koření
- chilli
Postup Vepřová játra s teplým bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve játra očistíme a popřípadě odblaníme.
Nakrájíme na kusy a vložíme do misky. K masu přidáme protlak, pepř, medvědí česnek, semínka chilli, gril.koření, sojovku, worcester a promícháme. Necháme odležet aspoň hodinku.
Brambory pokrájené na kostky zvlášť uvaříme a po vychladnutí je jen třeba nožem posekáme na menší kusy.
Do menšího kastrůlku dáme pár kapek oleje a lžíci másla. Na něm postupně orestujeme cibuli, slaninu, pak žampiony, nakrájený pórek a vše osolíme a opepříme. Podlijeme asi deci vody a pod pokličkou chvilku dusíme, dokud se voda nevypaří.
Mezitím už rozpalujeme trochu oleje na pánvi, kde budeme připravovat játra. Odleželá játra na pánvi restujeme aspoň 4 minuty z každé strany, záleží jak jste nakrájeli široká. Nakonec je osolíme.
Zeleninovou směs smícháme s brambory a nandáme na talíř. Položíme na ni játra a vše ještě opepříme.