Krkovičkové česnekové závitky, s rozmarýnovo - pivní vůní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice bez kosti
sůl
pepř bílý mletý
7 větších stroužků česneku (4 na maso, 3 do šťávy)
2 cibule
2 lžíce sádla (oleje)
vývar (voda) na podlití
2 dcl piva světlého 11°
čerstvý rozmarýn - větvička (asi 2 cm)
2-3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku. Plátky sbalíme do rolek a spíchneme jehlou (párátkem).

  2. V kastrolu si rozehřejeme tuk, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova.

  3. Pak vložíme rolky, že všech stran je opečeme do zatáhnutí (zešednutí) masa a podlijeme je horkým vývarem (vodou) - do 2 třetin výšky masa. Přidáme jeden stroužek česneku (nakrájený), lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí.

  4. Měkké rolky vyjmeme a uložíme do tepla.

  5. Šťávu z masa vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme jí a zalijeme studeným vývarem (vodou) a pivem.

  6. Vše dobře prošleháme, přidáme snítku rozmarýnu, zbylý prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Poté jí pomalu prováříme 20 min.

  7. Šťávu jde také zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Pak šťávu přecedíme přes jemný cedník a necháme ještě asi 5 min pomalu provářet. Šťáva by nám měla během varu, pustit na povrch tuk (glanc).

  8. Šťávu dle potřeby dosolíme, vložíme do ní rolky zbavené jehel (párátek) a necháme je prohřát. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a špenát, nebo jen vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!